دوشنبه 26 مرداد 1405

تأمین برق مسائله اصلی شهرک‌های صنعتی البرز؛ احدات شهرک خورشیدی

  • 1405/05/25 - 13:37
  • - تعداد بازدید: 14
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Zrzi

تأمین برق مسائله اصلی شهرک‌های صنعتی البرز؛ احدات شهرک خورشیدی

رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز با بیان اینکه تامین برق یکی از اصلی‌ترین مسائل شهرک‌های صنعتی استان به‌ویژه در تابستان است، گفت: احداث شهرک انرژی خورشیدی در زمینی به مساحت ۸۲۰ هکتار در مجاورت شهرک صنعتی اشتهارد در حال پیگیری است و این طرح در افق پنج‌ساله می‌تواند بیش از ۵۰۰ مگاوات برق تولید کند

 
«علی مهدی‌پور» در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز البرز که به مناسبت روز خبرنگار انجام شد، افزود: این ظرفیت می‌تواند نیاز واحدهای صنعتی شهرستان اشتهارد و به شکلی شهرستان نظرآباد را تامین کند و مراحل اخذ مصوبات آن در حال پیگیری است.
 
وی گفت: مزیت استان البرز وجود سرمایه‌گذاران صنعتی و میل بالای آنان به سرمایه‌گذاری در استان است؛ از این ظرفیت و همچنین توان خود واحدهای صنعتی در مجموعه شهرک انرژی خورشیدی استفاده خواهیم کرد تا واحدهای صنعتی به‌صورت خودتامین نیاز برقی خود را در این مزرعه یا شهرک انرژی خورشیدی تامین کنند.
 
مهدی پور با اشاره به تجربه صنایع در سالهای گذشته افزود: برخی صنایع انرژی خورشیدی را در دستور کار قرار داده و حتی اجرا کرده بودند اما گلایه داشتند که هنگام قطع برق، برق تولیدی آنان وارد مدار می‌شود و خودشان نمی‌توانند از آن استفاده کنند بنابراین قطعی برق شامل این صنایع نیز می‌شد.
 
رییس هیات‌مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز ادامه داد: تاکنون حدود ۱۱۸ مگاوات برق در قالب انرژی خورشیدی در مسیر صنایع شهرستان اشتهارد تامین شده است .
 
وی بیان کرد: استقرار نیروگاههای خورشیدی در اطراف شهرکهای صنعتی کمک‌کننده است؛ هرچند ممکن است در شرایط خاص کشور، از این برق در نقاط دیگر استفاده شود و برق در چرخه شبکه جابه‌جا شود اما همین فرایند نیز به پایداری تامین برق کمک می‌کند.
 
 
 
مهدی‌پور یادآور شد: شهرک انرژی خورشیدی البرز ۸۲۰ هکتار زمین دارد و در افق طرح می‌تواند بیش از ۵۰۰ مگاوات برق تامین کند؛مصرف کنونی شهرک صنعتی اشتهارد ۱۴۰ مگاوات و مجموع مصرف شهرک‌های صنعتی شهرستان اشتهارد ۲۰۰ مگاوات است؛ بنابراین حدود ۳۰۰ مگاوات دیگر می‌تواند در مدار برای مصارف خانگی، شهرک‌های صنعتی نظرآباد و دیگر نقاط توزیع شود.
 
تامین آب شهرک صنعتی امید از محل آب سالم سازی شده
 
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز یکی دیگر از محورهای توسعه را انتقال آب سالم سازی شده عنوان کرد و گفت: پروژه انتقال پساب یا همان تصفیه‌خانه بزرگ کرج طی یک فرایند چندساله در حال پیگیری است تا به شهرک صنعتی امید البرز برسد؛ برای این شهرک، ۸۰ لیتر بر ثانیه آب بازچرخانی شده در نظر گرفته شده و درعمل نیازی به آب برای واحدهای صنعتی وجود نخواهد داشت که این یک حرکت مهم در چرخه تولید کشور است ؛ این پروژه تا آخر تابستان سال آینده عملیاتی می شود.
 
وی افزود: استفاده از پساب در شهرک‌های صنعتی استان البرز هنوز به بهره‌برداری عملی نرسیده است؛ وقتی یک شهرک جدید ایجاد می‌شود شبکه آب و شبکه جداگانه‌ای برای پساب تعریف می‌شود اما در شهرک‌هایی که سالهاست عملیاتی شده‌اند اجرای این تفکیک دشوار است؛ در برخی مجتمع‌های شهرکی، صنایع غذایی مستقر هستند و این صنایع باید از آب مناسب استفاده کنند بنابراین تفکیک کامل همه واحدها آسان نیست و برخی صنایع نیز مسیر خاص خود را دارند.
 
رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی البرز بیان کرد: شهرک صنعتی امید البرز را به‌طور ویژه برای استفاده از آب بازچرخانی شده در نظر گرفته‌ایم؛ شبکه جمع‌آوری اجراشده در این شهرک، شبکه جمع‌آوری پساب تصفیه‌شده است و شبکه آب در آن تعریف نشده است؛ در این طرح یک تصفیه‌خانه اجرا می‌کنیم که به نظر من تصفیه‌خانه‌ای بی نظیر در کشور است و هیچ شهرک صنعتی دیگری در کشور به این شکل ندارد.
 
توسعه محدود و هدفمند شهرک‌های صنعتی
 
این مسوول با تاکید بر ضرورت توسعه شهرک‌های صنعتی گفت: مکلف و نیازمند این هستیم که توسعه شهرک‌های صنعتی‌ استان اتفاق بیافتد؛ با توجه به حجم سرمایه‌گذاری و میل بالای سرمایه‌گذاری در استان باید توسعه رخ دهد اما این توسعه باید هدفمند باشد و هر صنعتی وارد استان البرز نشود.
 
مهدی‌پور تصریح کرد: برنامه‌ریزی شده است که صنایع «هایتک»، «فناور»،« نوآور» و «خلاق» که ارزش افزوده بالایی دارند در استان مستقر شوند و صنایع تکمیل‌کننده زنجیره‌های ارزش نیز جانمایی شوند به‌گونه‌ای که سودآوری و ارزش افزوده بالایی برای استان رقم بزنند.
 
وی گفت: با توجه به میل بالای سرمایه‌گذاری،۲ پروژه توسعه را پیگیری می‌کنیم؛ توسعه شهرک صنعتی کوثر و توسعه شهرک صنعتی امید البرز؛ امکان توسعه این ۲ شهرک وجود دارد و این توسعه از ۲جهت اهمیت دارد؛ نخست، مزارع خورشیدی مجاور این شهرک‌ها که می‌توانند تامین‌کننده برق واحدهای صنعتی باشند و دوم، انتقال پساب که در شهرک امید البرز به‌طور ویژه دنبال می‌شود.
 
admin, [26/05/1405 09:42 ق.ظ]
به گفته او، پروژه پست برق ۴۰۰ کیلوولت اشتهارد نیز یکی از بزرگترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان در حوزه زیرساخت و انرژی است که به‌صورت مشترک بین شرکت شهرک‌ها، سازمان برنامه و بودجه و برق منطقه‌ای پیگیری می‌شود؛ اگر این پروژه عملیاتی شود امکان دارد برق از استان خارج نشود و در همان پست‌های موجود مدیریت شود؛ اقدامی که به تقویت زیرساخت صنعتی البرز کمک زیادی خواهد کرد.
 
حمایت از صنایع دانش‌بنیان و خلاق
 
رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز در بخش دیگری از این سخنانش با اشاره به معیارهای تقسیم‌بندی صنایع گفت: تقسیم‌بندی جهانی بر اساس تعداد کارکنان است؛ زیر ۵۰ نفر در رده صنایع کوچک، بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در رده صنایع متوسط و بالای ۱۰۰ نفر در رده صنایع بزرگ قرار می‌گیرند؛ حتی صنعت بزرگ هم اگر محصول تولید کند، می‌تواند دانش‌بنیانی خود را اخذ کند؛ مهم این است که بتواند شاخص های مربوط به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را کسب کند.
 
وی افزود: ممکن است یک صنعت کوچک هم قابلیت دانش‌بنیان شدن داشته باشد؛ شرکت شهرک‌های صنعتی از شرکت‌های مستعد دانش‌بنیان حمایت می‌کند و در این مسیر مشاوره در اختیار آنها قرار می‌دهد تا بتوانند فرآیند دانش‌بنیان شدن را طی کنند؛ در میان صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی، واحدهای مستعد دانش‌بنیان شناسایی می‌شوند؛ یعنی واحدهایی که محصول تولیدی آن‌ها ظرفیت دانش‌بنیان شدن دارد؛ برای این واحدها مشاور رایگان در نظر گرفته‌ایم و در مسیر اخذ گواهی دانش‌بنیانی از معاونت علمی ریاست جمهوری، در کنارشان هستیم.
 
مهدی‌پور گفت: استان البرز در برنامه گسترش صنعتی خود تمرکز را بر استقرار صنایع هایتک، فناور، نوآور، خلاق و صنایع تکمیل‌کننده زنجیره ارزش قرار داده است تا ارزش افزوده بالایی برای استان ایجاد شود.
 
قدردانی از خبرنگاران
 
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز با قدردانی از جامعه رسانه‌ای استان البرز گفت: حضور در خبرگزاری ایرنا به مناسبت روز خبرنگار فرصتی بود تا ضمن تبریک این روز، بر ضرورت توجه همزمان به ۲ مسائله اساسی صنعت البرز یعنی برق و آب تاکید شود؛ موضوعاتی که به گفته او با اجرای شهرک انرژی خورشیدی، پست برق ۴۰۰ کیلوولت اشتهارد و طرح انتقال پساب به شهرک صنعتی امید البرز، مسیر تازه‌ای برای توسعه هدفمند صنعت استان باز می‌کنند.
  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ
  • کد خبر : 40097
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب