با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد:
بهرهبرداری از بزرگترین مجتمع چاپ و فرآوری و بستهبندی چای و خط تولید رادیاتورهای خاص در شهرک صنعتی اشتهارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه آئین افتتاح خط تولید شرکت آلتون کالا پویا در شهرک صنعتی اشتهارد در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: شهرک صنعتی اشتهارد یکی از قطبهای صنعتی کشور بهشمار میآید و خوشبختانه طبق گزارشهای ارائه شده، اکثر واحدهای مستقر در این شهرک فعال هستند.
با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، طرح جدید شرکت دبش سبز گستر و خط تولید شرکت آلتون کالا پویا در شهرک صنعتی اشتهارد به بهرهبرداری رسید.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در جریان سفر رضا رحمانی به استان البرز که روز سهشنبه با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، استاندار و شماری از مدیران دستگاههای اجرایی استان البرز انجام شد، بزرگترین مجتمع چاپ و فرآوری و بستهبندی چای در خاورمیانه در شرکت دبش سبز گستر در شهرک صنعتی اشتهارد افتتاح شد.
طرح جدید شرکت دبش سبز گستر با سرمایهگذاری بالغ بر 1200 میلیارد ریال و 100 میلیون یورو و اشتغالزایی بیش از 700 نفر، تولید انواع لفاف بستهبندی، جعبه و انواع لیبلهای پشت چسب دار را دربر میگیرد.
شرکت دبش سبز گستر در زمینه تولید انواع چای کیسهای و دمنوش، چای وزنی، انواع چاپهای رول و جعبه فعالیت میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در ادامه حضور در شهرک صنعتی اشتهارد، خط تولید شرکت آلتون کالا پویا را افتتاح و پروانه بهرهبرداری این واحد صنعتی را به مدیرعامل آن تقدیم کرد.
این واحد صنعتی اولین و تنها تولید کننده رادیاتورهای خاص صنعتی، هوایی (هلیکوپتر)، کشاورزی و معدنی در خاورمیانه بهشمار میآید.
شرکت آلتون کالا پویا در زمینه تولید مبدلهای حرارتی صنعتی، مبدل هوای خنک، رادیاتور آب خودرو، رادیاتور روغن خودرو، افتر کولر و اینتر کولر، رادیاتورهای خنک کننده روغن، یونیت خنک کننده کمپرسور، یونیت خنک کننده هیدرولیک، یونیت فن خنک کننده، کندانسور رادیاتورهای آب و مبدلهای درایر فعالیت میکند.
در این واحد صنعتی بالغ بر 520 میلیارد ریال سرمایهگذاری و برای بیش از ۲۳۰ نفر اشتغال مستقیم فراهم شده است.
تأمین مواد اولیه و دسترسی به نقدینگی مورد نیاز، مشکل عمده واحدهای صنعتی کشور است
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه آئین افتتاح خط تولید شرکت آلتون کالا پویا در شهرک صنعتی اشتهارد در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: شهرک صنعتی اشتهارد یکی از قطبهای صنعتی کشور بهشمار میآید و خوشبختانه طبق گزارشهای ارائه شده، اکثر واحدهای مستقر در این شهرک فعال هستند.
رضا رحمانی گفت: شرکت آلتون کالا پویا که امروز به بهرهبرداری رسید، در زمینه تولید محصولاتی ورود کرده که پیش از این وارداتی بوده است.
وی افزود: این واحد امسال با توجه به کیفیت بالای تولیداتش موفق شده است به کشورهای مختلف دنیا نیز صادرات انجام دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در مجموع و با توجه به فضای مناسبی که مدیران استان فراهم کردند و با وجود صنعتی بودن استان البرز، خوشبختانه حجم مشکلات معتنابه کمتر از سایر نقاط کشور است.
رحمانی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخصاً بهطور مستمر وضعیت صنعتی و معدنی استان البرز و سایر استانها را رصد میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: تأمین بههنگام و متناسب مواد اولیه و دسترسی به نقدینگی مورد نیاز واحدها، مشکل عمومی عمده واحدهای صنعتی کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: با تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدها و فعال سازی ظرفیتهای خالی آنها، شاهد تحول بزرگی در صنعت کشور خواهیم بود.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم اکنون بیش از 600 هزار واحد صنفی ـ صنعتی، تولیدی و خدمات فنی در کشور فعالاند که در عمل نقش مهمی در حوزه تولید کشور دارند.
وی تأکید کرد: حمایت از این بخش تولیدی نیز به لحاظ ظرفیتهای اشتغالزایی و سرمایهگذاری جزو اولویتهای کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: در تأمین مالی صنوف تولیدی در گذشته توجه آنچنان که باید، انجام نشده بود و در شرایط امروز مقرر کردیم که در تخصیص منابع، این واحدها را نیز مورد توجه جدی قرار دهیم.
رشد متوسط 15 درصدی انواع تولیدات منتخب کالایی کشور در 9 ماهه امسال
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات از منابع صندوق بانکها برای تقویت شرکتهای صادراتی کشور با نرخ سود ۱۴.۵ درصد اختصاص یافته است.
رضا رحمانی روز سهشنبه با بیان این مطلب در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز اظهار داشت: سرعت بازگشت ارز حاصل از صادرات امسال کشور چند برابر سال قبل است و این نشان دهنده بهتر شدن تصمیمگیریها میباشد.
وی افزود: یکی از راهبردهای اساسی ما در کشور بر اساس محورهای هفتگانه، افزایش صادرات است که در ذیل آن ۱۵ کشور همسایه قرار دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا اضافه کرد: با برخی از این ۱۵ کشور درخصوص تعرفه ترجیحی و آزاد مذاکره کردهایم.
رحمانی ادامه داد: امسال صادرات فرآوردههای معدنی کشور افزایش یافته و برعکس میزان صادرات مواد خام معدنی را کاهش دادهایم.
وی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب در سال جاری بر رونق تولید خاطرنشان کرد: اولویت نخست ما، حفظ تولید و اشتغال موجود است و ملاک این است که تولید تعطیل نشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در ستاد تسهیل، شرط اول و آخر ما این است که واحد تعطیل نشود و اگر تشخیص داده شد واحدی تعطیل بماند، بانکها با مقررات خود میتوانند امهال و یا تقسیط کنند.
رحمانی همچنین با تأکید بر اهمیت تولید محصولات دانش بنیان تصریح کرد: اگر محصولات ما دانش بنیان باشد، قابلیت بازاریابی در کشورهای مختلف برای صادرات حتی کشورهای اروپایی را خواهند داشت.
وی با اشاره به رونمایی از مرکز فنآوری تولید عناصر نادر خاکی در شهرستان ساوجبلاغ گفت: بر همین اساس طبق برنامهریزی بهزودی تفاهم نامهای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری درخصوص احداث پردیس فنآوری در استان البرز امضاء میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از ویژگیهای البرز، دانش محوری بودن آن است و صنایع مستقر در این استان چنین ویژگی را که بسیار مغتنم است، دارند.
رحمانی با اشاره به اهمیت توجه به فنآوری در کنار دانش محور بودن اضافه کرد: حوزه دانش جدی گرفته شده است و حوزه صنعت نیز این ظرفیت را دارد که همه فنآوریهای جدید در آن بروز و ظهور داشته باشد. در دنیا هم اینگونه است و محصولات ما هم باید دانش بنیان باشد.
وی ادامه داد: به همین منظور طرحهای مختلفی اجرا و ارتباط تنگاتنگی با وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری برقرار شده است. بهعنوان مثال، ۲۰ معضل اساسی در حوزه معدن را به دانشگاهها ارائه کردهایم. در حوزه صنعت هم همین طور با دانشگاههای متعددی قراردادهایی منعقد شده تا به ما کمک کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه این وزارتخانه برای جذب جوانان نخبه توسط شرکتهای بزرگ زیرمجموعه آن خبر داد و عنوان کرد: این اقدام موجب میشود تا شرکتها با بهکارگیری این جوانان به توسعه لازم دست پیدا کنند.
رحمانی با اشاره به اینکه استان البرز میتواند بهعنوان استان معیار مد نظر قرار گیرد، تصریح کرد: سهم صادرات البرز متناسب با توان واحدهای این استان نیست. استانهایی در کشور هستند که بیشترین ارقام صادراتی را دارند.
وی گفت: تا کنون واردات استان البرز بیش از حجم صادرات آن بوده و با وجود کمبود صادرات، حتی ارز صادراتی بیشتری به این استان پرداخت شده است. با این وجود هیچ مانعی وجود ندارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: عمده ارزی که وارد بانک مرکزی شده، ناشی از صادرات کشور بوده است. حتی در مواردی بانک مرکزی از منابع خود کم کرده و به واردات اختصاص داده است.
رحمانی خاطرنشان کرد: انتظار میرود استان البرز، استان معین بسیاری از سایر استانها هم باشد.
وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حداقل ۱۵ درصد افزایش صادرات داشتیم؛ چرا که در برخی صنایع ۱۵درصد به بالا افزایش تولید داشتهاند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در تولید خودرو هم نسبت به میزان سال قبل افزایش داشتیم. پارسال روزانه یک هزار دستگاه خودرو توسط دو خودروساز تولید شد که امسال نیز روزانه بیش از چهار هزار دستگاه خودرو تولید شده است.
رحمانی اضافه کرد: میزان انگیزهمندی مردم البرز برای سرمایهگذاری ۳۱ درصد است، درحالی که این رقم در کشور ۱۸.۵ درصد است.
وی یادآور شد: صادرات در کل کشور امسال با ۱۸ درصد از نظر وزنی نسبت به سال قبل روند افزایشی داشته و ۸۷ میلیون تن صادرات سال گذشته به ۱۰۳ میلیون تن در سال جاری رسیده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی به مشکلی جدی برای ما تبدیل شده است، گفت: سیاست اصولی دولت، تفویض اختیارات است و در استانها با این تفویض اختیارات در انجام کارها تسهیل میشود.
رحمانی خاطرنشان کرد: در استان البرز ۱۶۳ واحد تولیدی تملیکی داشتیم که خوشبختانه ۸۳ واحد آنها به چرخه فعالیت بازگشتهاند.
وی درخصوص مستثنی کردن شهرکهای صنعتی البرز از شعاع ١٢٠ کیلومتری نیز اظهار داشت: اقدامهایی در این ارتباط صورت گرفته و همراه با استاندار البرز به حضور رئیس جمهوری رسیدیم، موضوع مطرح و دستوراتی داده شد و با نظر مساعدی که از سوی رئیس جمهوری دیدم، پیگیر هستیم و در هفتههای آینده به هر نتیجهای رسیدیم، اطلاعرسانی خواهد شد و من در این زمینه با این مسأله هم عقیدهام.