نسخه چاپي
ارسال به ديگران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در اجلاس سراسری رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور در شيراز عنوان كرد:
۱۲ درصد ظرفیت راکد حوزه صنعت میتواند با مشارکت دانش بنیانها فعال شود/ جامعه باید نتيجه فعالیتهاي فناورانه و ایدههاي نوآورانه را در قالب محصول باكيفيت رقابتي در سفره معيشت و زندگي خود لمس كند/ شناسايي يك هزار و ۵۰۰ واحد توليدي مستعد دانش بنیان شدن در دو ماهه نخست امسال
علی رسولیان روز چهارشنبه در اجلاس سراسری رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی پارک علم و فناوری فارس و با حضور معاونان وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقيقات و فناوري و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شيراز برگزار شد، با بیان اینکه امسال باید با کمک يكدیگر در راستای تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداريم، گفت: جامعه باید نتيجه فعالیتهاي فناورانه و ایدههاي نوآورانه را در قالب محصول باكيفيت رقابتي در سفره معيشت و زندگي خود لمس نمايد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تقويت و گسترش همکاری شهركهاي صنعتي با پارکهای علم و فناوری در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: در حوزه صنعت بیش از ۱۲ درصد ظرفیت راکد وجود دارد که میتواند با مشارکت پارکهای علم و فناوری و شركتهاي دانش بنیان فعال شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، علی رسولیان روز چهارشنبه در اجلاس سراسری رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی پارک علم و فناوری فارس و با حضور معاونان وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقيقات و فناوري و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شيراز برگزار شد، با بیان اینکه امسال باید با کمک يكدیگر در راستای تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداريم، افزود: جامعه باید نتيجه فعالیتهاي فناورانه و ایدههاي نوآورانه را در قالب محصول باكيفيت رقابتي در سفره معيشت و زندگي خود لمس نمايد.
وي بر ارتقاء بهره وری در واحدهای صنعتی تأکید و اضافه کرد: برای افزایش بهره وری در سطح کشور، مشکل فناوری داریم که باید به کمک شرکتهای دانش بنیان این مشکل حل شود.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است، به نقش مؤثر دانش بنیانها در اقتصاد کشور اشاره كرد و ادامه داد: داخلی سازی محصولات، افزایش بهره وری و توسعه فناوري از جمله موضوعات جدی است که باید برای آنها برنامه داشته باشیم.
رسولیان تصريح كرد: در شهرکهای صنعتی کشور بيش از ۴۹ هزار واحد تولیدی درحال فعاليتاند که از این تعداد، افزون بر 570 واحد، يعني حدود یک درصد واحدهای تولیدی مستقر را دانش بنیانها تشکیل میدهند. از اين رو شناسايي شركتهاي مستعد و كمك به دانش بنيان نمودن واحدهاي توليدي را با جديت در دستور كار خود داريم.
وي يادآور شد: در دو ماهه نخست امسال با استفاده از ظرفیت و راهكارهاي مشاوران كلينيكهاي كسب و كار، نزدیک به يك هزار و ۵۰۰ واحد توليدي که امکان دانش بنیان شدن دارند را شناسایی کردهایم، و اين روند را بيش از پيش ادامه خواهيم داد تا به تحقق توليد دانش پايه و اشتغال آفرين منتهي شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: سال گذشته به ۱۴۸ شرکت دانش بنیان در شهرکهای صنعتی نزدیک به ۵۰ هکتار زمین اختصاص دادیم که این تعداد واحد دانش بنیان در شهرکهای صنعتی عدد بالایی نیست و براي افزايش آن در تلاش هستيم.
رسوليان با بیان اینکه برخی از شرکتهای دانش بنیان، توان خرید زمین در شهركهاي صنعتي را ندارند، از ايجاد واحدهاي كارگاهي كوچك در اين مناطق خبر داد و افزود: در حال حاضر يك هزار و ۴۰۰ کارگاه جديد درحال تكميل است و امسال هم يك هزار کارگاه ديگر در شهرکهای صنعتی تقاضا محور و در نزدیکی مراکز دانشگاهی درحال ساخت و راه اندازی است.
وي اولویت نخست برنامههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را حمايت از شرکتهای دانش بنیان توليدي اعلام و اضافه کرد: شرکتهای فناور و دانش بنیان که توسط وزارت علوم به شرکت شهرکهای صنعتی استانها معرفی شوند، از مشوقهاي ويژهاي بهره مند میشوند.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنين با بیان اینکه ۱۸ فن بازار توسط شرکت شهرکهای صنعتی استانها و با همکاری پارك فناوري پرديس راه اندازی شده است، ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نگاه ویژه رئیس جمهوري نسبت به شرکتهای دانش بنیان، باید برای رفع نیازهای علمي و فناوري آنها تلاش کرد.
رسوليان شناسایی گلوگاههاي فناوری را نیز از اولویتهای اصلی سازمان متبوع خود عنوان كرد و گفت: ۱۰ شهرک فناوری در سطح کشور به تصويب دولت رسيده که ۶ شهرک فعال و درحال بهره برداري است و امسال واحدهاي کارگاهی نيز در آنها راه اندازی خواهند شد.
وی بيان كرد: برای واگذاری زمین به شرکتهای دانش بنیان در شهركها و نواحي صنعتي، اولویتهایی درنظر گرفتهایم؛ بهطوري كه شرکتهای دانش بنیان و صنایع پیشرفته، از شرکت در مزایده معاف هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، واگذاری اراضی با اقساط بیشتر و سهم نقدی کمتر، اختصاص مشوقهای پس از بهره برداری برای تولید محصولات دانش بنیان و اختصاص تسهیلات با سود کمتر از محل منابع این سازمان در بانکها را از جمله مشوقهاي استقرار شركتهاي دانش بنيان در شهركها و نواحي صنعتي عنوان کرد.
رسوليان تأكيد كرد: شركتهاي فناور مستقر در پاركهاي علم و فناوري براي تجاری سازی محصولات خود ميتوانند بهطور كامل روي شهركهاي صنعتي حساب باز كنند.
در جريان اجلاس سراسری رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور در شيراز، تفاهم نامه همکاری بین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضاء رسيد.
در این تفاهم نامه بر توسعه تعاملات و همکاریهای مشترک فیمابین و به اشتراک گذاری ظرفیتها و توانمندیها در راستای تقویت و ارتقاء زیست بوم نوآوری و فناوری، بهویژه در حوزه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی تأکید شده است.
همچنین در اين ارتباط، تفاهم نامه همکاری ديگري بین شرکت شهرکهای صنعتی و پارک علم و فناوری فارس منعقد شد.
توسعه فناوری و تجاری سازی آن و ایجاد تعامل و مشارکت ساختارمند و هدفمند در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، از جمله اهداف این تفاهم نامه ميباشد.
تاريخ: 1401/02/28 | ساعت: ١٥:١٥ | شناسه: ١٧٥٣٨ | تعداد نمايش: 136