نسخه چاپي
ارسال به ديگران
در جريان سفر رئیس جمهور به استان آذربايجان غربي؛
معاون و نماينده ويژه وزير صنعت، معدن و تجارت به مسائل و مشكلات صنعتگران، معدنكاران و بازرگانان آذربايجاني رسيدگي كرد/ امسال 6 هزار هکتار به اراضی شهركها و نواحی صنعتی كشور اضافه میشود/ اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به ایجاد و تأمين زيرساختهاي شهرکهای صنعتی در مناطق محروم/ برنامهريزي براي ايجاد 4 شهرك فناوري جديد برای استقرار شرکتهای فناور و دانش بنیان/ اعلام آمادگي براي پذيرفتن مسئوليت منطقه ویژه اقتصادی سلماس
علی رسولیان روز پنج شنبه در آستانه سفر رئیس جمهور و جمعي از اعضاي هیأت دولت به آذربايجان غربي، با حضور در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت و در ديدار چهره به چهره و بيواسطه، مسائل و مشكلات صنعتگران، معدنكاران و بازرگانان اين استان را از نزديك مورد بررسي و پيگيري قرار داد.
معاون و نماينده ويژه وزير صنعت، معدن و تجارت در ديدار چهره به چهره با فعالان اقتصادي استان آذربايجان غربي، از نزدیک در جریان مسائل و مشكلات آنها قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، علی رسولیان روز پنج شنبه در آستانه سفر رئیس جمهور و جمعي از اعضاي هیأت دولت به آذربايجان غربي، با حضور در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت و در ديدار چهره به چهره و بيواسطه، مسائل و مشكلات صنعتگران، معدنكاران و بازرگانان اين استان را از نزديك مورد بررسي و پيگيري قرار داد.
بيش از 75 تن از فعالان اقتصادي استان آذربايجان غربي در اين برنامه ملاقات عمومي كه در قالب میز خدمت حوزه صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و هم اكنون ادامه دارد، به طرح موضوعات، درخواستها و مشكلات خود پرداختند، كه درخواستهاي مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل مراجعه مورد رسيدگي قرار گرفت يا براي بررسي و اتخاذ تصميم لازم در اختيار سازمانهاي تابعه قرار گرفت و مابقي نيز به ساير دستگاههاي اجرايي مرتبط ارجاع شد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنين پيش از اين برنامه با حضور در محل شركت شهركهاي صنعتي آذربايجان غربي، از واحدهای مختلف آن بازديد و در نشست صمیمانه با مديران و كارشناسان اين مجموعه، پاي صحبت همكاران نشست.
اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به ایجاد و تأمين زيرساختهاي شهرکهای صنعتی در مناطق محروم
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشيه اين ديدارهاي مردمي در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: اولویت امسال دولت، کمک بلاعوض به استانهای محروم مانند آذربایجان غربی برای تأمین و تكميل زیرساختهای شهرکهای صنعتی است.
علی رسولیان با اشاره به اینکه در ارتباط با استقرار صنايع و توسعه شهرکهای صنعتی در کشور، طرح آمایش سرزمینی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است، افزود: در این طرح، استانها و شهرستانها در چند دسته مورد بررسی و رتبه بندي قرار گرفتهاند تا عدالت صنعتي به معناي واقعي در كشور به اجرا درآيد.
وی اضافه كرد: همچنین متناسب با ظرفیتهای هر منطقه، نوع توسعه شهرکهاي صنعتي و تسهیلاتی که دولت میدهد متفاوت است و بنابراین کمک مالی دولت، بیشتر به برخی شهرستانهای محروم کشور است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: در این راستا از منابع داخلی دولت به این شهرستانها کمک شده و برای مثال به استانی مانند آذربایجان غربی در تأمین زیرساختها کمک بلاعوض میشود.
رسولیان بیان کرد: اولویت امسال كشور با استانهای مرزی و محروم مانند آذربایجان غربی است تا بتوانند متناسب با استانهای بزرگ توسعه یافته و در راستای عدالت در توسعه، برنامههای خود را اجرایی کنند. از اين رو امسال نزدیک به 400 میلیارد تومان به اين استانها کمک میشود.
وي در ادامه به توسعه 150 هکتاری شهركها و نواحي صنعتي آذربایجان غربی اشاره كرد و گفت: با برنامه ريزيهاي انجام شده، اين طرح توسعه تا 300 هکتار نیز قابل پیشبینی است تا سرمايه گذاران با سهولت و انتخاب بيشتري در شهرکها و نواحی صنعتی استان مستقر شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در آذربایجان غربی، برخی شهركها و نواحی صنعتی جدید مانند مهاباد و پیرانشهر ایجاد میشود، افزود: همچنین در سایر شهرستانها نیز شهرکهای صنعتي تخصصی صنفی ایجاد شده و از سوی دیگر امسال در سطح کشور 6 هزار هکتار به اراضی شهركها و نواحی صنعتی اضافه میشود.
رسوليان اضافه كرد: با توجه به شعار سال رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، علاوه بر 6 شهرك فناوري درحال بهره برداري در كشور، 4 شهرك جديد نيز برای استقرار شرکتهای فناور و دانش بنیان در مراحل پاياني طراحي و آغاز عمليات اجرايي هستند كه ظرفيت مناسبي را براي زيست بوم فناوري و نوآوري در كشور فراهم ميكنند.
وی ادامه داد: همچنين برنامهای که به دولت داده شده این است که 40 شهرک فناوري در کل کشور و از جمله آذربایجان غربی ایجاد شود که امید است با اخذ مصوبات و مجوزهاي لازم، اراضي مورد نظر در اختيار شركت شهركهاي صنعتي استانها قرار داده شده و کار آغاز شود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران يادآور شد: امسال اولویت دولت، ایجاد شرکتهای دانش بنیان در شهرهای بزرگ و شهرکهای صنعتي حاشیه شهرها بهویژه در مناطق تقاضا محور است و اگر فضای خالی وجود داشته باشد، اولویت با واگذاری زمين به شرکتهای دانش بنیان است.
رسولیان با اشاره به اینکه نوع واگذاری زمين بین شرکتهای دانش بنیان و سایر شرکتهاي متقاضي متفاوت است، تصريح كرد: در این ارتباط نیز درصد نقدی حق بهره برداري شرکتهای دانش بنیان بسیار پایین و کمتر از 10 درصد بوده و در اقساط طولانی مدت به آنها واگذار میشود.
وي بيان كرد: امسال بهغیر از شرکتهای دانش بنیان که براي دريافت زمين از شركت در مزایده معاف هستند، برای سایر شرکتهاي متقاضي نيز یک ارزیابی کیفی پیشبینی شده تا بتوانند ايدههاي نوآورانه خود را تبدیل به محصول کنند و تولید واقعی داشته باشند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين خاطرنشان كرد: نحوه واگذاری زمين در مناطق محروم و کمتر برخوردار نيز از لحاظ ارائه خدمات و کمکهای دولت متفاوت است، و به متقاضيان سرمايه گذاري در اين مناطق، مشوقهاي خاص پيش و پس از بهره برداري تعلق ميگيرد.
رسولیان در ادامه با اشاره به اینکه واحدهای صنعتي راکد کشور در سال گذشته شناسایی و در 60 حوزه، یک عارضه یابی اولیه از این واحدها انجام شد، اظهار داشت: در این راستا 12 هزار و 67 واحد راکد در سطح کشور شناسایی شد و هم اکنون نیز حدود 12 درصد واحد راکد در سطح کشور وجود دارد.
وي با بیان اینکه از آغاز به كار دولت سیزدهم، یک هزار و 320 واحد صنعتي راکد در كشور احیاء شد افزود: در سال گذشته در مجموع 40 هزار شغل جدید از محل احیاء واحدهای راکد ایجاد شد و برنامه امسال دولت نيز احیاء دو هزار واحد غيرفعال است؛ اين درحالي است كه خوشبختانه در پایان سال گذشته، تعداد واحدهای راکد کشور به میزان 15 درصد کاهش یافت.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه كرد: از ديگر برنامههای دولت، شناسایی واحدهایی است که زیر ظرفیت 50 درصدی فعالیت دارند. در همين ارتباط امسال سه هزار و 300 واحد شناسایی شده است، و البته هدف گذاری انجام شده نيز بر مبنای وضعیت بازار، قابل رقابت در زنجیره تولید کالا و صادراتی بودن است.
رسوليان ادامه داد: همچنین به دليل اينكه بیش از 93 درصد واحدهای توليدي که داخل شهرکهای صنعتی استقرار دارند، از نوع کوچک یا متوسط بوده و زیر 100 نفر کارگر دارند و این واحدها توسط دولت كمك مالی میشوند، با بانکها تفاهم نامه همكاری امضاء و مبالغی برای احیاء این واحدها بهویژه بنگاههای کوچک دریافت خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون دولت مجوزهای کلی را صادره کرده تا بتوان با کشورهایی همچون آذربایجان، ترکمنستان، عراق و ترکیه، تفاهم نامه شهرک صنعتي مشترک امضاء شود، تأكيد كرد: اما در ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک باید منافع تولید و صنعتگران کشورمان نیز در آن لحاظ شود؛ كمااينكه طرف مقابل نيز به دنبال تأمین منافع مالی خود خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این راستا برخی مذاکرات انجام شده اما تا کنون چیزی که منجر به قرارداد یا چهارچوب همکاری مشخص باشد، انجام نشده؛ ضمن اينكه با کشورهایی همچون عراق و ارمنستان پیشرفت کار مناسب تر بوده و امید است یک تفاهم نامه با هريك از آنها منعقد شود.
رسولیان در پايان با اشاره به موضوع منطقه ویژه اقتصادی سلماس که از سالیان گذشته بلاتکلیف بوده است گفت: در مذاكراتي كه با استاندار آذربایجان غربی انجام شد، شرکت شهرکهای صنعتی آمادگي خود را براي مشارکت با شهرداری در پذيرفتن مسئولیت اين منطقه ويژه اقتصادي اعلام كرده است.
تاريخ: 1401/02/29 | ساعت: ٢٠:٠٠ | شناسه: ١٧٥٤٥ | تعداد نمايش: 184