نسخه چاپي
ارسال به ديگران
در آيين امضاي تفاهم نامه همكاري تأمین مالی زنجیرهای تولید عنوان شد:
فاطمی امین: افزایش ۳۰ درصدی دسترسی به منابع بانکی برای فعالان اقتصادی با تأمین مالی زنجیرهای/ صالح آبادي: تأمین مالی تولید از اصلی ترین اولویتهای نظام بانکی است/ خاندوزي: تأمین مالی زنجیرهای، حلقه مقاومت در برابر تحریمهاست/ آقامحمدي: تحول بزرگ در هدایت اعتباری تولید محقق میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آيين امضاي تفاهم نامه همكاري تأمین مالی زنجیرهای تولید با 7 بانک عامل، افزایش ۳۰ درصدی دسترسی به منابع بانکی برای فعالان اقتصادی را از دستاوردهای اين طرح عنوان کرد.
تفاهم نامه همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و 7 بانک عامل با موضوع تأمین مالی زنجیرهای تولید امضاء شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آيين امضاي تفاهم نامه همكاري تأمین مالی زنجیرهای تولید با 7 بانک عامل، افزایش ۳۰ درصدی دسترسی به منابع بانکی برای فعالان اقتصادی را از دستاوردهای اين طرح عنوان کرد.
سید رضا فاطمی امین افزود: امضای تفاهم نامه تأمین مالی زنجیرهای، مصداقی از هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.
وی با اشاره به برخی از دستاوردها و مزایای این تفاهم نامه اضافه کرد: سهولت دسترسی به منابع، هدایت نقدینگی و کاهش انحراف از منابع از دستاوردهای این تفاهم نامه خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هم بانکها و هم واحدهای تولیدی از این تفاهم نامه منتفع میشوند، ادامه داد: با این تفاهم نامه، ضمن اينكه تسهیلات بهصورت مطمئن اعطاء میشود؛ بازگشت پذیری منابع برای بانکها آسان تر، فاکتورهای صوری حذف و همچنین بازرگانان و تولید کنندگان با سهولت به منابع مالی دسترسی مییابند.
فاطمی امین با بیان اینکه این موضوع بهصورت پایلوت با هفت بانک شروع میشود، اظهار امیدواری كرد با اجراي این تفاهم نامه، سال آینده بسیاری از مشکلات در حوزه تأمین سرمایه در گردش وجود نداشته باشد.
وی يادآور شد: تأمین مالی زنجیرهای رویکردی است که طي ۱۰ سال گذشته دنیا به سمت آن رفته است و بانکهای کشورمان و بانک مرکزی نیز به سمت این موضوع ترغيب شدهاند و تفاهم نامه زنجیرهای نمونهای از کار مشترک و هماهنگ است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين با بيان اينكه از اين پس استعلام الکترونیکی از سامانه جامع تجارت، مبنای پرداخت بانکها خواهد بود، اظهار داشت: تأمین مالی زنجیرهای در ابتدا بر این مبنا عملیاتی خواهد شد و امیدواریم در آينده از این اقدام بهعنوان یک کار برجسته تأمین مالی و افتخاری برای همه یاد شود.
فاطمی امین خاطرنشان کرد: اگر ۵ مسأله در تولید و تجارت داشته باشیم، یکی از آنها تأمین مالی است که با تأمین مالی زنجیرهای، بسیاری از مشکلات در سال پشتيباني و مانع زدايي از تولید حل خواهد شد.
وی همچنین از تلاشهای علی آقامحمدی ـ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی معاونت بررسیهاي دفتر مقام معظم رهبری ـ برای پیگیری و به سرانجام رسیدن این طرح تشکر کرد.
تأمین مالی تولید از اصلی ترین اولویتهای نظام بانکی است
رئیس کل بانک مرکزی نيز در اين نشست با بیان اینکه موضوع تأمین مالی تولید از اصلی ترین اولویتهای نظام بانکی است، گفت: با اجرایی شدن طرح تأمین مالی زنجیره تولید، نیاز به نقدینگی واحدها کمتر میشود و در نتیجه آن، فشار بر سیستم بانکی کاهش خواهد یافت و شاهد بهبود ترازنامه بانکها خواهیم بود.
علي صالح آبادی با تأکید بر اینکه در این طرح بهجای تمرکز صرف بر نقدینگی، بر ابزارهای اعتباری تکیه خواهد شد، افزود: سیاست مهم این است که از انحراف منابع بانکی در بازارهای غیرتولیدی و سفته بازانه جلوگیری و هدایت اعتباری در تولید محقق شود.
وي از دیگر ویژگیهای این طرح را نظارت بر مصرف تسهیلات اعطایی به شبکه تولید خواند و اضافه كرد: بر اساس مکانیزم طراحی شده، صدور فاکتور از یک سامانه واحد انجام میشود و در نتیجه شفافیت و نظارت بر مصرف تسهیلات و اعتبارات در بنگاههای تولیدی گسترده تر و نظام مند خواهد شد.
رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه، مزیت این طرح را در کاهش مطالبات غیرجاری بانکها برشمرد و اظهار داشت: در بحث مطالبات غیرجاری قطعاً به دلیل نظام مند شدن اعطای تسهیلات و رصد آن، شاهد کاهش بدهیها و مطالبات غیرجاری در شبکه بانکی خواهیم بود؛ ضمن آنکه هزینه تمام شده محصول با اجرایی شدن طرح تأمین مالی زنجیرهای کاهش مییابد.
صالح آبادی کار مشترک بانک مرکزی، بانکها و وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادي و دارایی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: از امروز بهصورت آزمایشی در هفت بانک عامل صنعت و معدن، صادرات، ملی، ملت، تجارت، پارسیان و مسکن با همکاری وزرات صنعت، معدن و تجارت، زنجیره تأمین مالی تولید در حوزههای فلزات، خودرو، ساختمان، لوازم خانگی، صنایع غذایی، محصولات پتروشیمی، ماشین آلات و تجهیزات فعال و سپس به مرور به صنایع دیگر نیز تعمیم خواهد یافت.
تأمین مالی زنجیرهای، حلقه مقاومت در برابر تحریمهاست
در ادامه اين نشست، وزیر امور اقتصادي و دارایی با تشکر از همکاری بانک مرکزی و وزرات صنعت، معدن و تجارت، این کار مشترک را نمونه هم افزایی بین بانکها و وزارت صنعت، معدن و تجارت خواند و گفت: امیدواریم این اقدامات و همکاریها، حلقهای برای زنجیره مقاومت در برابر تحریمها و برای تولید کنندگان در شرایط کنونی اقتصادی که تحت فشار تحریمهای ظالمانه است، کمکی مفید باشد.
سيد احسان خاندوزی تأمین مالی زنجیره تولید را منتج به ارزان کردن هزینه تولید و سامانه مند کردن اعطای اعتبارت به بنگاههای تولیدی و اقتصادی خواند و افزود: این هم افزایی در مسیر تولید سالهای طولانی بهعنوان دغدغه اصلی مطرح میشد و در گزارشهای ارزیابی موانع کسب و کار در صدر سه اولویت اصلی قرار داشت.
وی اضافه كرد: این اقدامات نهتنها به تولید کمک شایانی خواهد کرد، بلکه موجب انسجام و ضابطه مند شدن اعطای اعتبارات و تسهیلات در واحدهای تولیدی خواهد شد و بر این اساس صف و تقاضاهای صوری برای دریافت تسهیلات از بین خواهد رفت و با این اقدام با کمترین اعتبار بیشترین پوشش را در بحث اعطای تسهیلات در تولید را شاهد خواهیم بود.
وزیر امور اقتصادي و دارایی از ویژگیهای مهم این طرح را تحول ساختاری خواند و اظهار امیدواری كرد این هم افزایی، تعمیم و تداوم یابد و همچون گذشته شاهد پشتیبانی تولید توسط شبکه بانکی باشیم.
تحول بزرگ در هدایت اعتباری تولید محقق میشود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در بخش ديگر اين نشست با اشاره به اینکه امروز روز بزرگی در تحول و جهت گیری هدایت اعتباری در تولید است، گفت: بانکها مدت زمان زیادی درگیر این مسأله بودند که خوشبختانه با تلاشهای بانک مرکزی و ایجاد اداره تأمین مالی زنجیره تولید، گامهای اولیه و اساسی در این زمینه برداشته شد.
علي آقامحمدی درخصوص تک نرخی شدن ارز نيز اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگیهای بودجه سال آینده، تک نرخی شدن ارز است که به توسعه صادرات کشور کمک میکند و طبق لایحه بودجه سال آینده، ملاحظات عجیب و غریب در مباحث ارزی برداشته میشود و ایران میتواند کانون و قطب (هاب) تجاری منطقه شود.
وي اظهار امیدواری کرد منابع سرگردان به نام تولید نداشته باشیم و منابع به سمت تولید هدایت شود و به دریافت وام به سبک گرفتن پول خاتمه دهیم.
رئیس گروه اقتصادی معاونت بررسیهاي دفتر مقام معظم رهبري افزود: این موضوع به حوزه ارزی نیز باید تعمیم یابد. بهعنوان نمونه، شرکتهای صنایع غذایي، کنسرسیومی برای صادرات تشکیل داده، بازارهای جهانی را بین خودشان تقسیم کرده و بهصورت مشترک به کشت فرامرزی روی آوردهاند که درآمدهای ارزی آنها نیز باید نظام مند شود.
آقامحمدي بر اهمیت بورس در این حوزه نیز تأکید و اضافه کرد: باید در روند این عملیات بتوانیم بورس را تقویت کنیم و اتفاقاً بسیاری از مشکلات شرکتهای بورسی در همین حوزه است و از این پس باید به شرکتهای بورسی تسهیلات داده شود.
وي ادامه داد: بسیاری از مشکلات بانکها به این دلیل است که در بخش تأمین مالی شرکتها، زمینی را بهعنوان وثیقه در اختیار بانکها قرار میدهند و در واقع زمین سوختهای را با قیمت بالا به بانک میفروشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: باید شرکتهای بورسی در جریان تأمین مالی زنجیرهای قرار بگیرند تا سهام وثیق باشد و از این طریق فقط به شرکتهای بورسی تسهیلات داده میشود و بخشی از مشکلات این شرکتها برطرف خواهد شد.
در آیین امضای تفاهم نامه همكاري تأمین مالی زنجیرهای تولید، مدیران عامل بانکهای ملی، صنعت و معدن و پارسیان ضمن تشریح مزایای این طرح، به اقدامات و فراهم آوري زیرساختهای لازم اشاره کردند.
© گزارش تصويري
تاريخ: 1400/10/11 | ساعت: ١٠:٣٠ | شناسه: ١٦١٣٧ | تعداد نمايش: 349