نسخه چاپي
ارسال به ديگران
رئيس جمهور در دیدار جمعی از صادرکنندگان تأكيد كرد:
توسعه تجارت خارجي در گرو حمایت از فعالیتهای تولید کنندگان و صادرکنندگان است/ به صادرات محصولات شرکتهای پایین دستی، کوچک و با ارزش افزوده بالا بيشتر توجه کنیم
رئيس جمهور صبح امروز پنج شنبه همزمان با روز ملی صادرات در نشستي که بیش از دو ساعت و نیم به طول انجامید، با جمعی از صادرکنندگان موفق کشور دیدار و گفتوگو کرد.
رئيس جمهور صبح امروز پنج شنبه همزمان با روز ملی صادرات در نشستي که بیش از دو ساعت و نیم به طول انجامید، با جمعی از صادرکنندگان موفق کشور دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، در این دیدار که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان توسعه تجارت ايران و معاون اقتصادی وزارت امور خارجه حضور داشتند، ۱۸ نفر از صادرکنندگان در سخنانی به تشریح دیدگاهها و مشکلات حوزه صادرات پرداختند و ابراز امیدواری کردند تغییر نگرشی که با روی کار آمدن دولت سیزدهم در عرصه تولید و صادرات احساس میشود، منجر به جهش صادراتی شود.
صادرکنندگان و فعالان اقتصادی حاضر در نشست، آغاز فعالیتهای انتخاباتی حجتالاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رئیسی از حضور در اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و كشاورزي را پیام مثبت و باعث ترمیم امید و اعتماد جامعه اقتصادی کشور دانستند و گفتند امیدوارند این نگرش مثبت در طول حیات دولت ادامه یابد و تقویت شود.
توجه به مزیتهای جدید کشور بهویژه در عرصه نانو و بیوفناوری، لزوم ثبات در تصمیم گیریهای اقتصادی دولت، پرهیز از بدبینی به صادرکنندگان، لزوم توجه به موضوع تجارت حتی فراتر و بالاتر از تولید، کمک به صادرکنندگان برای بالفعل کردن ظرفیتهای صادراتی به کشورهای همسایه، تقویت بخش حمل و نقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی، تلاش برای بالفعل کردن ظرفیتهای سوآپ، توجه به صنایع کوچک و پایین دستی و حمایت از صادرات محصولات این بخشها و پشتیبانی دولت از فعالیتهای اقتصادی و صادراتی شرکتهای ایرانی در خارج از کشور، از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
رئیس جمهور با تبریک فرارسیدن این روز به همه صادرکنندگان و تولیدکنندگان گفت: برگزاری این نشست در روز ملی صادرات، پیام گویای حمایت دولت از همه صادرکنندگان و فعالان اقتصادی است.
حجتالاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رئیسی افزود: از وزیر صنعت، معدن و تجارت و همه مسئولان در دولت میخواهم به گونهای عمل کنند که صادرکنندگان در عمل آثار حمایت دولت را ببینند و وقتی سال بعد گرد هم آمدیم، بتوانیم اتفاقات مثبتی را که در عرصه صادرات کشور رخ داده، با هم مرور کنیم.
وي با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم این احساس در همه کشور نهادینه شود که درحال پیشرفت هستیم، اضافه كرد: سهم امروز ایران در تجارت منطقه و جهان متناسب با توان و ظرفیتهای اقتصادی و تولیدی کشور نیست، چرا که در کشورهای مختلف و بهویژه در میان همسایگان، تقاضا برای خرید کالا و استفاده از خدمات فنی و مهندسی ایرانی بسیار بالاست.
رئیس جمهور ادامه داد: توسعه تجارت با همسایگان و موفقیت دیپلماسی اقتصادی در گرو حمایت از فعالیتهای تولید کنندگان و صادرکنندگان کشور است و سازوکاری که در وزارت امور خارجه عملیاتی شده، میتواند این مسیر را تسهیل کند.
رئیسی عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای را فرصت خوبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه دانست و تأكيد كرد: صادرکنندگان باید از فرصت اتصال ایران به زیرساختهای اقتصادی آسیا به نحو احسن استفاده کنند.
وي با تأکید بر اینکه باور داریم ثبات در تصمیم گیریها و پرهیز از اتخاذ تصمیمات لحظهای، یکی از مهمترین پیش نیازها برای موفقیت تولید و صادرات است، اظهار داشت: ثبات در تصمیمات میتواند به فعالان اقتصادی قدرت پیشبینی و برنامهریزی دهد و خلل در این ثبات، باعث مختل شدن روند سرمایه گذاری و تولید میشود.
رئیس جمهور افزود: همه مقامات خارجی که از ابتدای دولت سیزدهم با آنان دیدار داشتهام، بدون استثناء برای گسترش همکاری با ایران ابراز آمادگی کردند.
رئیسی اضافه کرد: باید با صادرات محصولات باکیفیت به ابراز تمایل کشورهای مختلف برای گسترش مناسبات اقتصادی با ایران پاسخ دهیم. همچنین باید از خام فروشی فاصله بگیریم و به صادرات محصولات شرکتهای پایین دستی و کوچک و محصولات با ارزش افزوده بالا توجه بیشتری کنیم.
وي با تأکید بر ضرورت بازنگری و تقویت توان و ظرفیت بخش حمل و نقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی کشور ادامه داد: صنعت حمل و نقل توانمند، یکی از مهمترین ابزارها و نیازمندیهای توسعه صادرات است و به نظرم باید کمیتهای با حضور فعالان این بخش و با محوریت وزارت راه و شهرسازي و دستگاههای مرتبط همچون گمرک برای بازنگری و تقویت این بخش تشکیل شود.
رئیس جمهور بر اهمیت بازگشت ارز صادراتی به کشور تأکید کرد و گفت: بازگشت ارز صادراتی باید با دقت رصد و مدیریت شود و با متخلفان نیز به نحو مقتضی برخورد شود؛ اما چه در جایگاه رئیس قوه قضائیه و چه در جایگاه رئیس جمهور اعتقاد جدی داشته و دارم که صادرکننده نباید به سهولت متهم تلقی شود.
رئیسی همچنین با تأکید بر ضرورت بازنگری در دستورالعملهایی که در مسیر توسعه صادرات مانع تراشی میکنند، افزود: دولت عمیقاً به فعالان عرصه تجارت اعتماد دارد و در کنار آن از تاجران و فعالان این عرصه انتظار دارد در زمینه صیانت از سلامت عرصه تجارت پیشگام باشند و اجازه ندهند اشخاص غیرمرتبط با دریافت و استفاده از کارت بازرگانی به اعتبار بازرگانان و تجار خدشه وارد کنند.
وي با ابراز خرسندی از ارتقاء توانمندیهای ایران در ساخت و صادرات دارو اضافه كرد: در صادرات دارو و البته صادرات دیگر محصولات بهطور طبیعی تأمین نیاز کشور اولویت دارد، اما پس از تأمین نیاز داخلی نباید هیچ مانعی برای صادرات دارو و دیگر محصولات وجود داشته باشد.
رئیس جمهور در واکنش به طرح موضوع ایجاد وزارت صادرات، با بیان اینکه به نظرم مشکل در کمبود ساختار و تشکیلات اداری نیست، ادامه داد: ساختارهای اداری متعددی در کشور وجود دارد که باید فعال شود و از سوی دیگر تأکید به همکارانم در دولت این بوده که معطل ساختارسازی نشوند و کارها را پیش ببرند و در جریان پیشبرد امور ناکارآمدیها را اصلاح کنند.
رئیسی همچنین با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی کشور یکی از حوزههایی است که به خوبی توانسته تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کند، تصريح كرد: تولید کنندگان لوازم خانگی باید با تولید کالاهای باکیفیت و قابل رقابت با نمونههای خارجی و البته قیمت مناسب، مانع اجحاف به مردم شوند.
وي با بیان اینکه روحیه امید و اعتماد در مردم بالا رفته است، اظهار داشت: ظرفیتهای بسیار خوبی برای تولید و صادرات کالا و خدمات در کشور داریم و بازار خوبی نیز پیش روی تولید کنندگان و صادرکنندگان است و با استفاده از این فرصتها میتوانیم آینده درخشانی برای کشور رقم بزنیم.
پیشبینی صادرات ۴۵ میلیارد دلاری در سال آینده
وزیر صنعت، معدن و تجارت نيز در حاشیه نشست فعالان حوزه صادرات با رئیس جمهور در گفتوگو با خبرنگاران اعلام كرد: سال آینده صادرات را حداقل به ۴۵ میلیارد دلار خواهیم رساند که تقریباً با نیاز ارزی کشور تراز است.
سید رضا فاطمی امین گفت: امروز روز ملی صادرات است؛ به همین خاطر رئیس جمهور با تعدادی از فعالان صادر کننده نشست خوبی داشتند که نکاتی در آن مطرح و به موفقیتهای صادرکنندگان اشاره شد.
وی افزود: یکی از بحثها مربوط به موضوع تسهیل تجاری بود که ما نیز در دو ماه گذشته ۲۶ مورد از موانع را شناسایی کردیم که از جمله آن، بازگشت مالیات بر ارزش افزوده بود که حل شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: رئیس جمهور دستور دادند که قوانین بازنگری شود و در جاهایی که موانع صادرات وجود دارد، حل و فصل شود.
فاطمی امین ادامه داد: مشکل دیگر مربوط به حمل و نقل بود که دستور داده شد برای تسهیل تجارت خارجی در بخش حمل و نقل کارگروه ویژهای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت راه و شهرسازي انجام شود.
وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور مبنی بر جلوگیری از خام فروشی يادآور شد: ما صادرات قابل توجهی داریم و یک بخشی از آن در پتروشیمی و فلزات بهنوعی خام فروشی است که با تأکید رئیس جمهور بر تکمیل زنجیرههای پایین دستی که برای ما اشتغال و ارزش افزوده ایجاد میکند، قرار شد از خام فروشی جلوگیری شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: تجارت بینالمللی که صادرات بخشی از آن است، برای کشور ما بسیار اهمیت دارد و این موضوع فقط ابعاد اقتصادی ندارد؛ ابعاد فرهنگی، سیاسی و امنیتی دارد که ما باید ترتیب صادرات را اصلاح کنیم.
فاطمی امین با بیان اینکه امسال حدود ۴۰ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت، افزود: هرچند ترکیب این میزان صادرات نفتی نیست، اما بخشی مربوط به کالاهای نیم ساخته است که انشاء الله در سال آینده هم مبلغ صادرات را افزایش و هم به سمت صادرات کالاهای دانش بنیان خواهیم رفت.
وی اضافه كرد: رئیس جمهور بر بازگشت ارز حاصل از صادرات تأکید داشتند؛ چرا که ما هنوز وضعیت ارزی مان به گونهای است که باید از صادرکنندگان بخواهیم تهاتر ارزی داشته باشند و ارز حاصل از صادرات را بازگردانند، اما رئیس جمهور تأکید کردند که در این قضیه تسهیل صورت گیرد و اگر صادرکنندهای واقعاً مشکل داشته، این طور نباشد که مجرم شناخته شود و ما این موضوع را با بانک مرکزی پیگیری خواهیم کرد و تأکید ما این است که صادرکنندگان محترم به بازگشت ارز اهتمام ویژهای داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بهنظر میرسد تا اواسط سال آینده میتوانیم وضعیت بسیار مناسبی را در ارز داشته باشیم و میتوانیم با رشد صادرات کمی از مقررات را کاهش دهیم.
فاطمی امین در توضیح پیش بینی وضعیت صادراتی در ماههای آینده بيان كرد: ما یک هدف صادراتی را مطرح کردیم که در شش ماه دوم امسال ۵ میلیارد دلار بیش از مدت مشابه سال قبل صادرات انجام شود که خوشبختانه این کار درحال انجام است.
وی خاطرنشان كرد: سال آینده صادرات را حداقل به ۴۵ میلیارد دلار خواهیم رساند که تقریباً با نیاز ارزی کشور تراز است و اگر بتوانیم سال آینده ۵ میلیارد دلار دیگر به صادراتمان اضافه کنیم، میتوانیم بگوییم در یک وضعیت متعادل ارزی قرار میگیریم؛ البته با این تأکید که به سمت صادرات کالاهای دانش بنیان و کالاهای ساخته شده برویم و کمتر مواد پایه پتروشیمی و فولاد خام را صادر کنیم.
© گزارش تصويري
تاريخ: 1400/07/29 | ساعت: ١٣:٣٠ | شناسه: ١٥٤٤٤ | تعداد نمايش: 171